fbpx

Båstad-Gruppen AB förvärvar Sandryds Group AB av Frankenius Equity och stärker därmed sin position som en ledande leverantör till industri- och byggfackhandel.

Jonas Cedås, som under 2019 tillträtt som VD för Båstad-Gruppen, var tidigare VD för Sandryds under 7 år. Han har därför en mycket god insikt i hur de båda bolagen kompletterar och stärker varandra.

– Jag är oerhört taggad på att utveckla den här affären. Sandryds har i Smila och South West två mycket starka varumärken som passar perfekt tillsammans med Båstad-Gruppens befintliga erbjudande inom skydds- och yrkesskor, säger Jonas Cedås.
Båstad-Gruppen består av de nordiska säljbolagen för det egna varumärket Monitor samt Birkenstock Scandinavia AB. Genom förvärvet stärker företaget sin position som leverantör till yrkes- och profilklädesbutiker och breddar samtidigt sitt distributionsnät.

– South West och Smila har en väldigt bra e-handelslösning och starka distributionskanaler i Finland. I och med att Båstad-Gruppen har en försäljningsorganisation i Europa ger det goda möjligheter till fortsatt tillväxt, säger Christer Hansson, ordförande för Båstad-Gruppen.
Båstad-Gruppen ägs sedan början av året av Storskogen, en privatägd företagsgrupp som i dagsläget omsätter närmare 7 miljarder. Båstad-Gruppens beräknade omsättning för 2020 uppgår till drygt 400 miljoner.

– Vi är övertygade om att Sandryds fortsatt kommer utvecklas väl inom Båstad-Gruppen och bli ett viktigt komplement till Båstad-Gruppens erbjudande, under den expansiva fas som nu planeras, säger Sara Bergström, VD i Frankenius Equity och avgående styrelseordförande för Sandryds Group.

Om Båstad-Gruppen
Båstad-Gruppen utvecklar och säljer skydds- och yrkesskor under det egna varumärket Monitor. South West och Smila är välkända varumärken inom lätta yrkes- och profilkläder och dess sportiga och moderna framtoning kompletterar Monitor väldigt väl.

För ytterligare information:
Jonas Cedås, VD Båstad-Gruppen, +46 (0) 709 687 426, jonas.cedas@bastadgruppen.se
Christer Hansson, styrelseordförande Båstad-Gruppen och affärsområdesansvarig Handel på Storskogen,
+ 46 (0) 70-598 06 19, Christer@storskogen.com
Sara Bergström, VD Frankenius Equity, +46 (0) 708 379480 sara@fraq.se